Vilka tyger kan jag steama?

Uppdaterad

Med våra steamers kan du steama nästan vilket tyg som helst. Alla våra steamers är väldigt skonsamma och vissa utav de kommer med en klädborste som du kan fästa på munstycket när du önskar steama ömtåligare tyger. Vi rekommenderar att borsten används till exempelvis ull, silke eller kashmir.

Vår Cirrus No.2 har dock ingen medföljande borste som resterade steamers (Cirrus No.1, Cumulus No.3 och Stratus No.2) och detta beror helt enkelt på att vi fann borsten onödig. Munstycket på Cirrus No.2 är väldigt skonsamt i sig självt och därav behövs ingen klädborste.

Det hade varit enklare att rada upp vad som inte kan steamas. Vi rekommenderar inte att man steamar läder, mocka, PU-läder eller fejk-skinn. Alla material som inte tål vatten särskilt väl bör undvikas att steamas, alternativt steamas försiktigt med avstånd mellan tyg och steamer.

Du kan alltså använda din steamer på näst intill alla material, men uppmärksamma gärna att vi rekommenderar att du är extra försiktig när du ska steama sköra, ömtåliga tyger. Om du känner dig minsta osäker på hur tyget kommer att reagera med ångan så råder vi alltid att hålla avstånd till tyget när du börjar steama. Börja på en mindre synlig yta av plagget för att se hur det reagerar. Tänk dig sedan att du vill åt samma effekt som om du skulle hänga upp ditt plagg i badrummet medan du tar en varmdusch.

Våra steamers kan även användas till möbeltyger, soffor, kuddar, filtar, kakel och sängkläder. Din steamer kan alltså visa sig användbar för hela ditt hem!