Veganska klädborstar?

Uppdaterad

Japp, du läster rätt. Vi på Steamery erbjuder veganska tillvägagångssätt för att du ska kunna bli av med damm, ytligt smuts, hår och mjäll. Bra va?

Våra nya klädborstar är tillverkade av sisal-fibrer, ek och bomull. Allt detta härstammar från växtriket. Sisal-fibrer är positivt att använda i tillverkning av produkter i den bemärkelsen att det absorberar mer koldioxid än vad det producerar och avfallet kan användas som bioenergi eller gödsel. Det är alltså ett snällt material som är helt nedbrytbart i naturen. Sisal kommer från en växt, Agave Sisalana, som ingår i familjen Sparrisväxter och själva fibrerna kommer ifrån bladen. 

Vad som annars är bra med våra klädborstar är att de inte lämnar några tejprester på kläderna likt de klassiska tejprullarna, de behöver inga reservdelar eller tilläggsköp utan är mer eller mindre en engångsinvestering och de är lätta att ta med sig. 

Vår lilla borste, pocket brush, är tillverkad för att passa i en skjortficka. Den stora klädborsten som är lite mer rejäl är effektiv för att få bort smuts från ytterkläder, kavajer, jeans, bomull och möbler.

Observera att ingen utav dessa bortsar bör användas på sköra tyger så som siden eller chiffongtyg då sisal-fibrerna är grova och hårda.