Vad får jag när jag köper en Stratus No.2?

Uppdaterad

Cumulus No.3, vår andra stationära steamer, är framtagen med hemmabrukaren i åtanke medan denna produkt är framtagen för professionell användning. Den är utvecklad för att kunna användas flitigt och frekvent för den som steamar dagligen. Exempel på kunder som uppskattar Stratus No.2 är butiksägare som steamar kläder i butik, stylister, hotell och vid modevisningar. Detta är den mest kraftiga steamern som vi erbjuder. 

Stratus No.2 har ett munstycke i nylonblandad kvalitetsplats, vilket gör det mycket tåligt. Även kokkärlet är framtaget för att tåla mer frekvent användning och är tillverkat i solid mässing. Mässing gör att steamern håller längre och minskar risken för överhettning. Steamern kan användas under två timmar per dag. Ångtemperaturen ligger på 99°C och steamern värms upp på en minut. Handtaget under munstycket är värmeresistent så att man inte ska bränna sig under användning. 

Vattentanken rymmer 3,2 liter vatten och är därmed vår största vattentank på våra steamers och tillåter 1,5 timmars användning. Stratus No.2 kan användas i två lägen, läge 1 och läge 2. Läge 1 används för mer delikata, tunna och ömtåliga tyger som exempelvis siden och ull. Här rekommenderar vi även att använda medföljande klädborste som kan fästas på munstycket. Observera att klädborsten inte bör fästas när steamern är eller har varit igång en stund då detta betyder att munstycket är väldigt varmt och det finns risk att bränna sig. Planera därför vad du ska steama i förväg och sätt på klädborsten innan du startar din steamer. Läge 2 används på tjockare och tåliga tyger. 

Med den medföljande klämman kan du enkelt skapa pressveck med Stratus No.2 medan plagget hänger. 

Här får du alltså den kraftfullaste av våra steamers med den största vattentankern och motorn som vi erbjuder. Den har även fyra hjul undertill så att den är enkel att flytta. Dock vill vi belysa att den  är viktigt att den står på ett plant underlag. Om steamern lutar kan det komma att läcka vatten ur tanken.