Vad är Pilo Fabric Shaver?

Uppdaterad

Pilo Fabric Shaver är en produkt som används för att ta bort noppor och ojämnheter på tyger och kläder. Den är gjord för att jämna ut skadade plagg. Du kan även använda din Pilo på möbler som blivit noppiga. Den går utmärkt att använda på exempelvis filtar, stoppade kuddar, armstöd eller liknande som blivit noppiga och ojämna med tiden. 

Pilon fungerar som så att den har tre precisionsblad under ett skyddande munstycke som helt enkelt rakar bort ojämnheter på tyget. För att använda  den rekommenderar vi att man börjar försiktigt och successivt ökar trycket mot tyget. Observera att Pilon aldrig ska pressas mot tyget utan snarare svepas över det. Pressas den för hårt mot plagget kan Pilon komma åt tyget och inte bara nopporna. Vi råder alltid till att börja på en liten yta av ett plagg  om man känner sig osäker. Dessutom är det viktigt att plagget ligger plant och stilla på  en hård yta när Pilon används. Ha inte plagget på dig när du avnoppar det. 

Vidtag även extra försiktighet när du använder Pilon på områden kring knappar, blixtlås, sömmar och  lösa trådar. 

Vi på Steamery anser att Pilon kan användas på alla sorters  tyger, inget  är för känsligt. Dock vill vi återigen understyrka vikten av att svepa Pilon över tyget och inte pressa eller trycka. Dina plagg och möbler kommer att få sig ett rejält lyft och se ut som nya efter en omgång med vår Pilo Fabric Shaver!

Vill du veta mer kan du läsa mer här: Vad är egentligen en avnoppare?