Vad är en Lint brush?

Uppdaterad

Vår Lint Brush tar bort smuts, hår, mjäll och damm från kläder och är ett mer hållbart alternativ till klädvårdsrullen med tejp som många har hemma. Borsten fungerar lika bra på möbler som på kläder. 

Lint brush är tillverkad av återvunnen ABS-plast och själva borsten är gjord utav polyesterväv. Den fungerar som så att alla strån på borsten är lutande och pekar åt samma håll och när dessa dras mothårs mot tyg så fångas ytlig smuts upp i borsten. Uppmärksamma att du alltså måste dra den åt ett håll - mothårs - för att den ska ta bort smuts, damm, hår osv. Drar du den medhårs kommer den inte att fånga upp smuts alls. 

Smutsen fastnar alltså i borsten när du för den mothårs och denna smuts blir du lätt av med genom att vrida borstens handtag 3-4 varv. Smutsen fångas upp inuti ett etui och detta tömmer du enkelt genom att trycka på toppen av borsten så kommer det att poppa upp och du kan tömma ut all smuts. 

Du kan använda din lint brush på alla sorters tyg - observera att vi uppmanar till att vara försiktig vid skörare tyger. Börja med att borsta mjukt på en liten yta för att se hur tyget reagerar mot borsten.