Steama fuskläder och fuskmocka?

Uppdaterad

Vi rekommenderar inte att man steamar äkta läder eller äkta mocka. Tyger som normalt inte ska utsättas för vatten bör undvika att steamas då det kan bli fläckar på tyget. Det kan även bildas små vita avlagringar samt så kan skinnet dra ihop sig något.

Så hur är det med fake läder och fake mocka? Fejkat läder, eller fuskläder, är syntetiskt framställt och ofta tillverkat av någon sorts platsvävnad och innehåller alltså plast i sin hopsättning. Det kan se olika ut beroende på leverantör och tillverkare. Vi rekommenderar inte att steama plast - vilket ju då konstläder-och skinn ofta innehåller. Undvik alltså detta.

Fejkad mocka, eller då fuskmocka, är mer likt textil i sin hopsättning, men även här kan sammansättningen av materialet te sig olika beroende på leverantör och tillverkare. Vi rekommenderar därför alltid att man provar att steama en liten del utav plagget först för att se hur det reagerar samt hålla avstånd mellan steamern och plagget. Vi vill återigen uppmana till att ta det varsamt när du steamer känsliga tyger.