Vilka är skillnaderna mellan Cirrus No.1 och Cirrus No.2?

Uppdaterad

- Munstyckena består utav olika material.

- Cirrus No.1 behöver mer regelbunden avkalkning än vad Cirrus No.2 behöver. Detta är på grund av att Cirrus No.2 har en beläggning på insidan som gör det svårare för kalkrester att fästa. Beläggningen gör Cirrus No.2 näst intill helt resistent mot kalk-och mineralrester, vilket betyder att den inte behöver avkalkas på samma sätt som Cirrus No.1.

- Designen skiljer sig, Cirrus No.1 har en blank yta och finns i nuläget i tre färger medan Cirrus No.2 har en mattare finish och finns i nuläget tillgänglig i fem färger.

- Cirrus No.1 inkluderar en tygborste som man fäster på munstycket (Ej Cirrus No.2). Den rekommenderas att användas när man ska steama känsliga och delikata tyger som exempelvis siden och ull. Borsten är till för att skapa distans mellan steamern och tyget.

- Det finns ingen medföljande klädborste till Cirrus No.2. Detta är helt enkelt för att den ansågs onödig då det vidareutvecklade munstycket i rostfritt stål är mycket skonsamt mot alla sorters tyger och gör att ångan sprids jämnt och effektivt över tyget. Dock råder vi alltid att hålla distans till tyger och plagg som är känsliga som exempelvis siden och ull för att vara på den säkra sidan. 

- Det tillkommer en värmepåse till Cirrus No.2 (Ej Cirrus No.1)

- I stort sett har båda modellerna ungefär samma grundläggande funktioner. Man kan säga att Cirrus No.2 är en vidareutveckling, både när det gäller designen och det faktum att vi har lagt till en beläggning på insidan av steamern som nämnt ovan. Beläggningen gör Cirrus No.2 resistent mot kalk- och mineralrester, vilket betyder att den inte behöver kalkas av. Cirrus No.2 har även ett munstycke i rostfritt stål, som skapar bättre friktion mellan steamern och tyget.