På vilka material fungerar Pilo?

Uppdaterad

En vanlig fundering kring vår Pilo Fabric Shaver är huruvida den kan användas på känsliga tyger, sömmar, runt blixtlås och knappar. Det enkla svaret är att du kan använda din Pilo på alla dina plagg så länge du använder produkten korrekt. Och ja, du kan även använda den runt områden med blixtlås och knappar - vi rekommenderar dock att vidta extra försiktighet. Garantier är dock svårt att utfästa eftersom olyckor kan hända. 

Bakom metallmunstycket roterar tre vassa rakblad. Motorn i Pilon gör att de roterar 10.000 varv per minut, vilket är starkare än andra avnoppare på marknaden. Eftersom rakbladen är så pass effektiva behövs inget tryck mot plagget/tyget utan det räcker med att föra Pilon lätt över plagget. Svep med lätt hand och börja hellre försiktigt och öka trycket lite efterhand - men aldrig så pass mycket att du trycker eller pressar. Om du trycker munstycket för hårt mot plagget kan själva tyget åka in i rotorbladen. Följden kan bli att det blir skador på plagget. Detta vill vi såklart undvika! Observera att Steamery inte tar ansvar för dessa sorters skador.

Vi anser som sagt att Pilo kan användas på alla tyger och plagg - dock vill vi reservera oss för att det måste göras på rätt sätt. Det vill säga så länge den inte trycks eller pressas hårt mot textilen gör Pilon ingen skada. Viktigt är också att tänka på att tyget ligger slätt på en slät, plan och gärna hård yta som underlag. 

Vill du veta mer om Pilo kika gärna på följande klipp: Pilo Fabric Shaver