Min Cumulus No.3 har slutat fungera - vad kan jag göra?

Uppdaterad

Upplever du problem med din Cumulus No.3? Här listar vi lite tips på saker man kan kolla upp på egen hand för att felsöka sin produkt och kanske lyckas åtgärda problemet som uppstått.

Läckage

Om du upplever att det läcker från din steamer så börja med att försöka lokalisera vartifrån vattnet kommer. Läcker det vid handtaget? Kontrollera då så att munstycket är ordentligt fastskruvat. Ett vanligt problem är att gängorna inte sitter helt rakt utan har hamnat lite snett. Skulle det fortfarande läcka från handtaget trots att du kollat att allt är åtskruvat så kontakta gärna kund support för vidare hjälp. 

Skulle det läcka från vattentanken rekommenderar vi att först kika så att korken till tanken sitter ordentligt åtskruvat. Det kan också vara bra att kolla så att packningen är hel i korken. Läcker det fortfarande trots åtgärd så kontakta kund support. Observera att hålet där vattentanken fästs vid steamern alltid fylls med vatten och detta är alltså inte anledning till oro. 

Läcker det vatten från själva steamern försök kontrollera vartifrån det kommer. Läcker det mycket underifrån så kontakta kund support för vidare hjälp. 

Ingen ånga

Om du upplever att det inte kommer ut någon ånga från steamern så börja med att dubbelkolla om den är påslagen. I detta läge är det också bra att se över om kontakten är ordentligt inkopplad i eluttaget. Testa gärna med andra eluttag för att utesluta detta som ett problem. 

Märker du att steamern arbetar och värms upp, men ändå kommer det ingen ånga? Då kan det vara läge för en avkalkning av din steamer. Om det har samlats kalkrester och avlagringar inuti steamern så kommer det vara svårt för vattnet att ta sig fram och ingen ånga bildas. Avkalka då din steamer utefter våra anvisningar. För mer information se gärna följande tutorial för hur du avkalkar en Cumulus No.3: 

Avkalka Cumulus No.3 och Stratus No.2

Skulle steamern fortfarande inte fungerar efter dessa åtgärder eller om steamern helt enkelt varken producerar ånga eller värms upp kontakta gärna vår kund support för vidare hjälp.  

On/off-knappen lyser inte

Om knappen inte lyser så börja med att kontrollera eluttaget och att kontakten är ordentligt isatt. Skulle det vara så att knappen inte lyser alls men steamern ändå fungerar normalt är det mest troligtvis lysdioden som är trasig. Kontakta gärna kund support för vidare hjälp i det läget för att vara på den säkra sidan. Likaså om knappen inte lyser samt steamern inte startar.