Behöver jag avkalka Cirrus No.1 och Cirrus No.2?

Uppdaterad

Kalkrester inuti en steamer kan förhindra att vattnet kommer fram ordentligt och därmed skapa följande problem som att ingen ånga kan produceras. Det är därför viktigt att underhålla sin steamer. Det absolut bästa du kan göra är att använda rent vatten till din steamer. Detta kommer radikalt att förlänga livslängden och den långsiktiga prestandan på din steamer. Observera att detta gäller för både Cirrus No.1 och Cirrus No.2 även om Cirrus No.2 är tåligare mot kalkavlagringar. 

Om du upplever problem med din steamer eller bor i ett område med kalkrikt vatten så rekommenderar vi att du avkalkar din steamer med ättiksprit då det är ett skonsamt sätt att bli av med kalk. Använd ättiksprit med minst 12% ättiksyra. Använd inte avkalkningsmedel till våra handsteamers då det kan skapa starka ångor som inte är så bra att andas in samt att det kan förstöra steamerns innanmäte då det är för starkt. Nedan följer fem steg för hur du går tillväga för att avkalka din steamer med ättiksprit:

1. Droppa 1 cl ättiksprit (minst 12%) i vattentanken.

2. Fyll upp resten utav vattentanken med vatten.

3. Steama igenom tanken tills den är helt tom (OBS: utan att steama kläder). En brun sörja som luktar ofräscht kan komma att komma ut ur hålen på steamerns munstycke. Detta är kalkresterna. Håll dig gärna över ett handfat för att undvika eventuella kalkfläckar på inredning. 

4. Fyll upp vattentanken igen med nytt vatten (ingen ättiksprit denna gång) och steama igenom hela tanken igen tills det inte längre luktar (OBS: återigen utan att steama kläder)

5. Färdigt! Nu kan du använda din steamer som vanligt.

Du kan behöva steama igenom tanken med mer än en tank ättiksprit och vatten. När det inte kommer mer kalkrester ur hålen betyder det att tanken är ren. Då kan du börja steama igenom med vanligt vatten.